Vallkurser och föreläsning

Då de två kurserna kommer att gå intill varandra har vi valt att dela upp ekipagen i olika kunskapsnivåer, då man ändå har möjlighet att gå emellan och kika och prata med övriga kursdeltagare. Under både fredagen och söndagen hålls det en tävlingsinriktad kurs på öppet fält och en grundkurs i en mindre hage (med möjlighet till öppna ytor).

 

Vi vill att alla aussieägare ska känna sig välkomna, både nybörjare och Ni som har kommit en bit på vägen.

 

Vi startar kurserna vid 8.00 och avslutar dagen runt klockan 16.00. Mitt på dagen tar vi en lunchpaus.

 

Önskar Ni beställa lunch under helgen? - kontakta oss senast den 13 augusti.
Utkörning från ICA’s utbud av sallad, fyllda baguetter och matlådor. Vid morgonsamlingen under samtliga tre dagar presenterar vi de olika alternativen och tar upp Er beställning. Fikaförsäljning kommer att finnas under hela helgen. Medtag små valörer / swish.

 

Fredagen 17 augusti & Söndagen 19 augusti

 

Tävlingskurs på öppet fält - 6 deltagare - Peter Nilsson
Tävlingskursen ges på öppet fält och det är därför viktigt att hunden har kommit så pass långt i träningen att den är lyhörd och kan kontrollera djur på öppna ytor. I övrigt kommer kursen att individanpassas och dagen läggs upp efter Ert intresse och Era behov.

 

Grundkurs - 6 deltagare - Lena Eriksson
Du och din hund bör ha erfarenhet av kontakt med djur innan. En bra grundlydnad och ett stopp är också önskvärt. Kurserna kommer att individanpassas och dagarna läggs upp efter Ert intresse och Era behov.
Vi har tillgång till liten fålla, mindre träningshage och öppet fält. Under dagarna kommer vi att jobba med en fin attityd och ett gott samarbete mellan hund och förare.

 

Kurspris: 800 kronor/dag alt. 1500kr/2 dagar inkl. föreläsning

Åhörare: 100 kronor/dag

 

 

Fredagen 17 augusti

 

Föreläsning med Bitte Haag - klockan 18.00 i Lerkulans hundcenter.

Under kvällen kommer Bitte Haag att visa filmklipp på olika aussies i arbete och berätta om de olika vallegenskaperna som finns.

 

Pris: 100 kronor

 

Instruktörer 2018

Peter Nilsson

Mer info kommer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lena Eriksson

Lena Eriksson heter jag och bor i Granbergsdal vid Karlskoga .Jag har hållit på vallning sedan början av 00-talet. Från början har jag nästan bara använt hundarna på jobbet då jag jobbat som avbytare men har på senare år även börjat tävla en del och inte bara gjort VP. Har i dagsläget 3 border coliie, men bruka även ta in en del hundar på träning. Medlem i Bergslagens Vallhundsklubb. Instruktör och utbildningsansvarig där.

 

 

 

 

Copyright 2012